Hebo Campers wint kampeerauto van het jaar verkiezing bij de NKC

  • Berichtcategorie:Nieuws

Vandaag vond de onthulling plaats van de kampeerauto van het jaar 2020 verkiezing tijdens de Caravana te Leeuwarden. Wij zijn zeer blij met deze erkenning van onze camper bus. Graag bedanken wij de vakjury maar ook zeer zeker de eindgebruikers die op ons gestemd hebben. Onze Dreamer-Van campers zijn duidelijk niet onopgemerkt gebleven, één van de meest innovatieve buscamper merken van dit moment. #Dreamer by Rapido

De LiFePO4 boordaccu

  • Berichtcategorie:Nieuws
100 ampère is echt 100 bruikbare Ampères

Waarom LifePo4 ??

Deze LiFePO4 boordaccu is vervaardigd uit lithium-ijzerfosfaat; lithium(Li), ijzer(Fe) en fosfaat(PO4); vandaar de naam.

De LiFePO4-accu is tot wel 70% lichter dan een traditionele loodaccu.  Een LiFePO4 batterij geeft 100% opbrengst in tegenstelling tot loodaccu’s, deze zijn max. 50% werkelijk te benutten. Dus 100 Amp. Lithium is ook 100 Amp i.p.v. 50 Amp bij loodaccu’s. Met nog slechts 20% aan capaciteit kan de LifePo4 accu nog steeds dezelfde spanning en stroom leveren als een volledig geladen accu. Bij loodaccu’s loopt de spanning vanaf het moment van afname terug. Een ander voordeel is de grote piekbelasting die een LiFePO4 accu nog kan leveren als deze al ver is ontladen. Daardoor kan deze nieuwe accu zelfs na de winterstalling nog steeds  ingezet worden, er ontstaat geen schade aan de accu, dit in tegenstelling tot ‘gewone’ accu’s. Met een zelfontlading van minder dan 3% per maand en….geen geheugen dus zeer geschikt voor campers en caravans

Inovatieve busmodellen bij Hebo campers

  • Berichtcategorie:Nieuws

Het nieuwe seizoen voor bus campers wordt in Nederland dit jaar nog mooier dan voorheen, Dreamer heeft een aantal bijzondere indelingen aan haar gamma toegevoegd. Nu hebben wij bijvoorbeeld buscamper geschikt voor 5 personen, hoekeuken en volwaardige douchecabines, rondzit aan de achterzijde……noem het maar op. Wij pakken ruim uit tijdens de camper en caravanbeurs in Utrecht, of natuurlijk bij ons in Giethoorn.

Kiezen…….daar word je blij van

  • Berichtcategorie:Nieuws

Keuze maken in de jungle van de campers, niet het eenvoudig maar wel leuk. Er wordt veel gesproken over wat de beste indeling is, iedereen die een camper heeft zal dit beamen. Het mooie is dat dit niet klopt, iedereen zal zijn eigen weegschaal moeten maken met wat voor hem/haar belangrijk is en accepteren dat er altijd een concessie zal zijn. Een voorbeeld hier is wanneer een dame/heer voorzien is van slechte knieën en/of heupen zal deze belang hebben bij een makkelijk toegankelijk bed. Dit heeft als “concessie” dat er geen garage voor fietsen onder het bed kan i.v.m. de hoogte van het bed. Nu, dit is één van de vele voorbeelden waar u als zoekende rekening mee zult houden. U bent van harte welkom bij ons aan het bedrijf waar wij u graag begeleiden in uw zoektocht.

Bus, half-integraal of……..toch integraal ?

Vernieuwde internet-site

  • Berichtcategorie:Nieuws

Het nieuwe jaar beginnen doen wij met een vernieuwde website. Wij hopen met deze vernieuwing u een goede indruk te geven van wat wij voor u kunnen betekenen. Deze site is vanaf heden “dynamisch” en hopen u hiermee beter van dienst te zijn met het zoeken van uw model camper.